torsdag 24. september 2009

Nærmer seg helg på tide med en oppskrift. ;)

Kanskje venter du besøk i helga, har lyst til å kose deg familien eller overraske noen gode venner? :)

Da er dette kaka for deg! Den blir perfekt hver gang, bare man er flink og følger oppskrift og steketid.

Doble denne om du ønsker langpanne. Har du en ildfast form som er litt mindre enn en langpanne (20x30 form) blir kakaveldig fin og høy hvis du dobler. Dette er da nok til 8-9 personer.

Enkel porsjon (passer rundt form kakeform eller en vanlig type ildfast form):

4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olje (ikke oliven da den setter smak, raps eller solsikke er fint.)
4-5 dl revne gulrøtter

Lag eggedosis av egg+ sukker, ha i olje, ha så i alt det tørre. Finriv gulroten og ha i denne tilslutt. Smør forma med litt olje før du har i kakedeigen, da blir den enkel å ut etterpå. Stekes på 190 grader og nederste rille i 1 time.

Glasur :
150 gram philadelfiaost
60 gram smør
1 ts vaniljesukker
Melis til passe tykk (skal være ganske seig denne glasuren.)

Romtemperer smør og phil.ost. Ha i melis og vaniljesukker til passe tykk. Fint med litt finrevet gulrot eller litt kakestrøssel på toppen.

Nytes i godt selskap! :) Gjerne med kaffe eller te til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar