torsdag 12. november 2009

Redbull, den nye drikken for sportsidoler?


"Skiesset Petter Northug har sikret seg en gullkantet sponsoravtale med energidrikken Red Bull. Det mener Folkehelsen er uheldig." skriver VG nett i dag.
Red bull har tidligere stått på dopinglisten da denne drikken inneholder store mengder koffein. For Northug er vel dette en måte å sikre seg på økonomisk, mens folkehelsa mener at han blir et dårlig forbilde for norske ungdommer. Folkehelsa mener at hvis et sportsidol drikker sånne drikker, så kommer bruken til å eksplodere blant ungdom. Altså, folk velger jo uansett selv hva de vil ha i seg, alle må ta ansvar for sin egen helse og når det gjelder sånne drikker så er vel som han sier selv, man trenger jo ikke drikke 10 bokser pr. dag, selv om sikkert noen gjør det. (må i såfall ha mye penger, redbull er jo dyrt her til lands.) Jeg jobber selv i dagligvarebransjen og kan jo med en gang konstatere at å kjøpe energidrikker er populært blant ungdom. Husker meg selv fra jeg var tenåring også, redbull var skikkelig stas når var noen som hadde tatt med seg litt fra Sverige. Det var rett og slett veldig kult, sportidoler eller ikke! Kan uansett ikke tenke meg at noe sportsidol overhodet er noen skikkelig storforbruker av et produkt som redbull.

Hva syns du?

onsdag 11. november 2009

Dagens låt, for housemødre ;)

Marthe rides the bus....


for siste gang på L E N G E, håper jeg. Uff, skjønner at det er fint med kollektiv transport, det er mer miljøvennlig osv. men jammen er det dyrt og trælete. Når man har to unger på slep er det ingen spøk å være avhengig av buss. Grunnen til at jeg fikk "prøvd meg ut" som kollektiv traffikant er fordi bilen måtte på EU-kontroll i dag. Siden samboern var i Oslo på jobb og de på verkstedet overhodet ikke hadde noen formening om når den var ferdig. (HVOR lang tid kan det ta liksom? Jeg kan ikke noe om bil, så den som vet kan gjerne komme med innspill!)

Vel, to barn, en vogn... og buss neste. Sto på holdeplassen da, sjekka busstidene, kjempeflaks tenkte jeg, der kommer jammen bussen allerede. Får hjelp av en hyggelig dame som går av bussen til å få vogna inn og greier, går så for å betale.... "Skal til ...." Ja, FLINK Marthe, hoppa på bybussen istedenfor expressen. Vel, da var det å komme seg ut igjen, men noe hjelp med barnevogna var det ikke å få... satte treåringen på bussholdeplassen og løfte vogna ut sjøl da, selv om det ikke føltes helt trygt. Kom oss på riktig buss etterpå, hyggelig og hjelpsom bussjåfør var det også.

Så i neste runde var det og få henta igjen bilen da. Selvfølgelig ungdommer en stk. pr 2 seter da, ikke akkurat noe nytt. Fikk plassert min 3 år gamle frøken ved en eldre mann, hun snakka i vei med den stakkars herren med høreapparat, fortalte om "pappa og CD'er" og litt av hvert, tror egentlig han skjønte mindre. ;) Selv måtte jeg stå ved vogna til veslefrøken, like greit da hun er VELDIG vill for tida og fort kan rulle ut av vogna. Hun sjarmerte faktisk et ungt par som satt rett bak, endte med at gutten som satt der hjalp meg ut med barnevogna og ønsket meg en god dag videre! ;) Så man skal ikke bare klage på dagens ungdom altså. Fikk hentet bilen tilslutt også, ble enda litt mer glad i den etter alt busstyret!

Nå er det legging på gang her, godt at det blir stille i huset egentlig etter en hektisk dag. Skal slappe av en 30-40 minutters tid. Te og sofa, så blir det trening på meg, skal bli så godt, gleder meg til å føre inn litt mer i treningsdagboka etterpå.

Vi skribles, ha en fortreffelig kveld sålenge... :)

tirsdag 10. november 2009

Kjære treningsdagbok.. ;) Endelig!

I'm back on track! Etter sykdom, syke barn, vært bortreist osv.

Ble 50 minutter kondisjonstrening på crosstrainer og sykkel på meg i kveld, jeg er klar som bare det for morgendagen! GLEDER meg. :)

God natt folkens...

mandag 9. november 2009

8-bit trip Fantatisk video laget av et par gærne geniale svensker. :D

ENJOY!

Kveldens låt.. nydelig..

sang av Toto - Won't hold you back ... Fikk helt gåsehud en dag her som jeg drev på kjøkkenet. Kjøpte meg "Best of Toto" for en tid tilbake, har ikke hørt gjennom hele cden før den siste tiden. Far min har en tendens til å si at "i dag er all musikk stjålet, hovedsaklig fra 60 og 70-tallet". Ofte har han rett. Grunnen til at jeg reagerte slik på denne sangen er nemlig Roger Sanchez - Another Chance , jeg liker den sangen veldig godt, gikk litt lei originalen på 90 tallet, så jeg hørte mye på afterlife mix'en av den (den er på erotic lounge bl.a.) Altså, jeg burde jo tenkt at denne fantatiske låten var stjålet fra et eller anna sted.. så da jeg sto på kjøkkenet den dagen skjønte jeg først ikke noe, hjernen min tenkte bare "hæ, jeg hører da ikke på Another chance nå.. ??!" Helt til det gikk opp for meg at det var Toto sin nydelige låt. Både original versjon og ny versjon er fantatisk, så Roger Sanchez har gjort en god jobb.

Nyt den her, perfekt for en rolig eller romantisk kveld ;) :



Hjemme igjen..

etter et lenger opphold i Østfold, dvs. 6 dager. :) Har brukt dagene til å treffe familie, venner, spise litt ute (noe jeg stort sett aldri gjør når jeg er hjemme.), spist mye herlig kinesisk/mongolsk mat. Sier bare kongereker med sursøt chili og hotHOT pekingsuppe!*NAMM* :) Var to ganger faktisk, så nå er spise-ute kvota brukt opp for resten av dette året. Blir nemlig desember uten lønn for min del, da jeg har tatt ut noen av ferieukene man har krav på mens man har permisjon, så jeg begynner på jobb igjen rett på nyåret,men lønn blir det lite av da... Enda godt jeg nesten er ferdig med julegavene! :)

Ble selvfølgelig litt Sverigeshopping. Pleier å handle ting jeg vet er mye billigere der eller som man ikke får kjøpt i Norge, sånn som øl, karbonadedeig, sminke og såklart : GODIS! Kjøpte godis til jul, fine konfektesker til å gi bort til den som har alt osv. I tillegg har man Bon Aqua Silver med ekte sitronjuice og lite kullsyre. Utrolig god og frisk. Denne er selvfølgelig ikke å få kjøpt i Norge. Også er det Capri Sonne da, ungenes favoritt.( og litt for de voksne også, hehe..) Veldig praktiske drikkepakninger å ta med på tur, og de er såklart rimelige og uten masse E-stoffer. ;) Kjøpte også en julegave, men den skal jeg skrive lite om, i tilfelle den som skal få den besøker bloggen, hehe. ;)

MASSE sjokonisser og kuler til å pynte treet med. Det skal sies at denne sjokoladen er strengt forbudt å spise av før jula er her altså! Så nå skal jeg gjemme den på et lurt sted. ;) Når jula kommer derimot skal det pyntes og serveres, så for den som er glad i sjokolade, julekaker og julemat kan turen innom meg være lønnsom, hehe..

Nå skal det ryddes og vaskes klær, har haugevis av ting å rydde opp i etter turen, har en tendens til å dra med et halvt flyttelass, så da kan man jo skylde seg selv. :P Etterpå skal jeg kose meg med et par knekkebrød, litt god te og glane litt på tv'n. Blir tidlig kvelden, da jeg har unger som har en tendens til å bråke om natta, i tillegg er jeg VELDIG klar for trening i morra tidlig. Vært utrolig dårlig i det siste, pga. at jeg har vært alene med unger, vært småsjuk selv, så har barna vært sjuke, så dro vi bort osv. Mange fine unnskyldninger. :P Så da ble det kun fire treninger på to uker, skuffet over meg selv altså!


Skal nå være litt mer trofast mot bloggen igjen, tror jeg ble litt "utbrent" på å blogge et par ukers tid, tok litt av her innimellom. Håper dere allikevel kommer innom på besøk, er hyggelig å se på counteren at ihvertfall noen muligens har glede av å lese litt her inne.