lørdag 17. oktober 2009

Ha en riktig KNALL lørdag! ;)

Vet jeg har vært fraværende i dag også, overraskende mange besøk til at jeg har skrevet null før i dag.

Dagen i dag har bestått av barnebursdag hos ei god venninne av meg, koselig for oss voksne og moro for unga, hjemmekos (fortsatt), tror det blir litt spilling på meg nå, liker å spille et godt gammalt strategispill som heter Tropico. Anbefales sterkt til alle dere som var fan av spill som f.eks Sim City 2000. Spillet har mange fler muligheter da, du styrer liksom aboslutt alt, fra styresett, politikk, hva slags industrier du vil satse på. Du kan rett og slett styre akkurat slik du vil, fra hard hånd og militærdiktatur til demokrati.
Det har også kommet ny versjon av spillet i år. (Det forrige kom vel i 2001, så på tide med en oppfølger, har hørt at det skal være veldig bra!)

Her kan du sjekke ut det :



Ellers må jeg jo ha med en sang da, nå som er er lørdag, i dag har jeg valgt denne, litt dance/house mix av en flott "rolig" låt.

Carefree - Broken strings (orginalen er James Morrison ft. Nelly Furtado - Broken Strings) , Enjoy! :)


fredag 16. oktober 2009

Enda godt at noen har flaks! Barn som havner på togskinner og i heliumballonger.

Har ikke fått kikket i noen aviser før nå, men man kan jo bli mildt sagt sjokkert når man leser om den seks måneder gamle babyen som ble overkjørt av et tog og kom fra det med en kul i hodet. Den lille babyen ble slept 30 meter bortover på togskinnene, da moren glapp vogna og den havna på skinnene, man skulle jo egentlig ikke tro at noen i det hele tatt skulle overleve noe sånt. Egentlig er det sånt man bare ser på film, det er liksom bare for drøyt. Uansett er det jammen godt å lese at noe som kunne vært en grusom ulykke endte med en "solskinnshistorie", det er nok av dårlig nytt ellers.

Like utrolig er historien om 6-åringen som forsvant i farens hjemmelagede luftballong flere hundre meter i været, denne historien endte også godt, det hadde jeg aldri trodd når jeg så en filmsnutt av ballongen høyt til værs i går kveld. Når man leser avisene i dag, virker det heldigvis som om gutten aldri har vært i ballongen og heller gjemt seg seg i garasjen mens det ble holdt en storstilt redningsaksjon for å redde livet hans. Noen mener det er et PR-stunt, foreldrene påstår at det ikke er det. Denne saken er vel litt mer spesiell en andre, hvis noen virkelig gjør noe slikt som å fortelle at ungen forsvinner i en luftballong for oppmerksomhet, ja.. da begynner jeg å tvile på disse menneskenes egenskaper som foreldre. Sånt gjør man bare ikke!!

Elendig...

jeg vet.. uff, vet ikke helt hvorfor jeg ikke har fått blogge noe mer siden i går. Dagen bare forsvant for meg og jeg var vel litt sliten. ;) Lover å skjerpe meg! På trening har jeg ihvertfall vært.

Hadde en styrkeøkt i går, 30 minutt på crosstrainer til oppvarming og 8 forskjellige styrkeøvelser. Bein,mage og armer som vanlig.

Trent kondisjon i dag i 1 time, mye sykling og litt crosstrainer, kjente jeg var litt kje', så nå skal det gjøre godt med hviledag i morgen. Har trent 5 ganger denne uka! :) Er ganske fornøyd med meg selv sånn sett. Må fortsatt bli flinkere med maten. Er for lett å "ta seg noe" et eller anna til tekoppen osv på kveldstid, uansett, det går "nedover" ;) Som for meg er riktig nå om dagen. Er jo fint når nedover gir oppturer! :D

Så er det endelig fredag da, jeg er jo fortsatt hjemme, så jeg merker ikke så mye til at det blir helg, men selvfølgelig, litt mer kos blir det da. ;) Vet jo at dere som er på jobb gleder dere stort til å ta helga, denne sangen er dedikert til dere :

Michael Gray - The Weekend



Bare elsker denne låta, hørte på den HVER fredag året den kom, bare sånn for å være sikker på at helga var i gang. Dere har vel fått med dere noen av musikksjangerene jeg liker, det er mange rett og slett og housemusikk er en av mine favorittsjangre de siste åra. Fra kommers til minimal.

Håper dere får en flott helg, nyt den! :)

torsdag 15. oktober 2009

God morgen verden. Kjemp for rettferdighet Martine-saken!

Kort innlegg denne morgenen, barn som skal i barnehagen og snart en tur i banken. Blir spennende å høre om ting ordner seg.

Denne morgenen vil jeg komme med en oppfordring! I kampen for rettigferdighet for Martine Vik Magnussens, bør alle som en melde seg inn i facebookgruppa (klikk på gruppenavnet):

Ta del i oppklaringen av drapet på Martine Vik Magnussen - Se dokumentaren!

Denne jentas familie og venner fortjener å få vite hva som skjedde den skjebresvangre kvelden. Det må jo være noen som vet noe. Mest mistenkelig er det jo med en viss person som stakk av til Jemen, det lyser jo skyld lang vei. Hvem vet om han vil drepe igjen? Dette viser jo at man ikke trenger ta ansvar bare man har nok penger.. Dette handler ikke bare om rettferdighet også om våre rettigheter og samfunnets ansvar til å beskytte en fra kriminelle mennesker som den som drepte Martine. At personen som er mistenkt stakk av, det finnes ingen måte å få han utlevert på (hvordan er dette egentlig mulig? Er Jemen da er paradis for folk på rømmen?), han eller noen andre vil ikke uttale seg osv. betyr for meg at han har "blod på hendene". Hvis han virkelig er uskyldig ville han vel stått frem og beskyttet sitt gode navn og rykte?

Syns dette er en forferdelig trist sak og jeg håper med tider og stunder at de kan få vite, at vi alle kan få vite hva som skjedde med denne flotte norske jenta, kanskje hun endelig kan få hvile i fred.

onsdag 14. oktober 2009

Kjære treningsdagbok.. ;)

På plass som vanlig. Riktignok en kort trening, som det gjerne blir på mandag og onsdag pga. at samboer jobber sent. Fikk 45 effektive minutter med kondisjonstrening, så det er jo greit. Rekker jo å bli god og svett ihvertfall. ;)

30 minutter på sykkel (ca. 10 km)
og 15 minutter crosstrainer (ca. 3,3 km ca. 200 kcal.)

Så nå blir det tv-kos med Kitchen Nightmares US og en boks tunfisk.

God natt alle sammen! ;)

Fiskesuppe - klassisk norsk oppskrift


Deilig med litt varm og lettvint mat på høsten, hvorfor ikke lage noe sunt også?
Denne oppskriften har jeg lånt fra klikk.no og den er av kokk Wenche Andersen.

0,5 stk
løk, eller 2 sjalottløk
2 stk gulrøtter
2 stk sellerirotskiver
1 stk purre
400 g fiskefilet, uten skinn og ben
4 ss smør
3 ss smør
1,5 l fiskekraft/-buljong
2 dl crème fraîche, rømme eller 1 dl fløte
salt og pepper
litt sukker og hvitvinseddik

FREMGANGSMÅTE:
Aller best blir suppen med hjemmelaget fiskekraft.
Rens og finhakk grønnsakene til suppen og kok dem knapt møre i litt fiskekraft. Ta opp grønnsakene.

Fres finhakket løk i smør til løken er blank. Rør inn hvetemel og spe med varm fiskekraft.
Tilsett rømme og fløte, kok opp og la suppen trekke uten lokk i minst 10–15 min.

Tilsett fisk i terninger og de kokte grønnsakene, smak til med salt, pepper, eddik og
sukker.

Dryss over finhakket gressløk ved servering.

Min versjon ble litt anderledes, da jeg ikke hadde sellerirot i hus, brukte litt kålrot i stedet, dette gikk fint, suppa blir nok litt mildere av det. Brukte heller ikke hvitvinseddik. Hadde også oppi scampi og et spennende fiskekrydder fra Brimi Bue. (tusen takk Sunniva) Brukte også nykvernet pepper og gourmetsalt. Alle ble fornøyd med suppa og ungene spiste den også. :)



Faren min var innom i dag, han ga meg en stor kurv med nyplukkede epler fra hagen. :) Måtte jo finne på noe morsomt med epler da, så da googla jeg litt, fant ei oppskrift på epledessert med mandellokk. Den står i ovnen nå, blir spennende. ;) Slenger like greit med oppskriften i tilfelle det er interessant.

Nydelige åkerø epler fra eplehagen til foreldrene mine. :)


Epledessert
4 porsjoner


4 store epler
250 g mandler
3 egg
125 g smør eller margarin
250 g sukker
skall av 1 sitron

FREMGANGSMÅTE:
Skrell epler. Del eplene i småbiter og kok dem til mos, men uten sukker.
Mal mandlene på mandelkvern/i blender.
Skill det ene egget og bland eggeplommen og de to hele eggene sammen med mandlene. Rør smør og sukker lyst og kremaktig, tilsett revet sitronskall. Bland de to rørene sammen. Stivpisk eggehviten som er igjen og brett den inn i røren. Stryk eplemosen utover i bunnen av en ildfast form. Hell mandelrøren over. Stek kaken midt i ovnen ved 180 C i ca 1 time.


Så da gjenstår det bare å smake da... er spent selv, men regner med at det blir bra. Jeg strødde på litt kanel og perlesukker på toppen også jeg da, da det passer godt på alt som har med eple å gjøre. :)

Feiringen fortsetter!


Det kan jeg takke VG og twingly for i dag! Har pinget bloggen min til twingly før og fått noen besøk fra VG lesere, men aldri så mange som i dag.

Nok en gang, takk for at dere viser interesse for min blogg. ;) Ha en riktig god kveld!

Glemte den nesten.. ;) Dagens avstemming!

Hurra for bloggen!

For første gang siden jeg for alvor startet bloggingen. Startet jo bloggen på våren en gang, men har vært mye til og fra med blogginga, har vel bare blogget seriøst de siste 2 månedene. Har aldri hatt over 100 unike besøk på en dag, så dette er første gang.

Takk til alle dere som leser bloggen min! :) Håper dere besøker min lille tumleplass på nettet igjen.


Dagens 90's classic! Back to dance i dag! ;)

Må bare si det igjen, elsker youtube, man finner jo stort sett alt man leter etter der.. ;) Herlig å se igjen gode gamle musikkvideoer! Hadde helt dilla på denne sangen en stund, husker jeg kopierte den fra cden til ei venninne, på en hel kassett, kun denne ene sangen! Mulig at jeg var en litt plagsom fjortiss. ;)

Så her har du henne : Leila K - Electric fra 1995. Husker det også gikk rykter om at dama ikke var i live lenger på slutten av 90-tallet, vet ikke helt hvor disse kom fra, er jo utrolig lenge siden, uansett, wikipedia kan fortelle meg at hun har blitt 38 år og lever i beste velgående. Noe musikk lager hun riktignok ikke lenger, enda hun var en av Europas meselgende kvinnelige artister på 90 tallet.

Enjoy!

Dagens nyheter..

Uff, blir ofte bare trist av å lese avisene, mange ganger lar jeg faktisk være! Ofte så er det så mye tragiske ting at man bare blir lei seg. Selvfølgelig, er jo noen bra nyheter også, ellers leser jeg gjerne nyheter om helse og mat. Her er et lite utvalg av dagens nyheter :

Som denne saken her om Christina Rødstøl (19) som ble rygget over panservogn på Rena i går. Noe så tragisk og bortkastet. Sånne ting skal bare ikke skje! Mine tanker går til hennes familie, dette må være helt forferdelig for. Å vite at datteren døde så grusomt og så ung.

Over til litt agurknyheter, men litt hyggeligere også da, at sjokolade lindrer smerte, men det visste vel vi damene fra før? ;) Artikkelen finner du her.


Litt om min store interesse mat helt til slutt - Kål er i ferd med å bli kul, kalorifattig supermat! Er jo alltid godt nytt å høre at folk prøver og spise sunnere : "Nå spås den 6000 år gamle grønnsaken en lysende fremtid blant kostholdseksperter og forskere. Til tross for sitt noe trauste rykte, tyder flere studier på at hodekål, brokkoli ,blomkål og rosenkål er blant de aller nyttigste næringsmidlene når det gjelder å hindre utvikling av flere former for kreft, diabetes, og hjerte- og karsykdommer."
Har alltid brukt mye brokkoli og blomkål, men nå blir det kanskje enda litt mer av det her i huset. Artikkelen kan du lese her, den har også gode mattips som inneholder kål.
Blir ikke noe kål på oss i dag, da jeg planlegger å lage en hjemmelaget fiskesuppe, kommer tilbake med oppskrift senere i dag om den blir bra. :)

Vet det jeg skriver om er ganske "god blanding", de artiklene jeg skriver om er somregel de første jeg ser på når jeg skumleser nedover avisen.. Derfor blir det både litt på godt og vondt.Orker ikke for mye av de tragiske nyhetene. Avisen er en av grunnene til at jeg ikke orker å se veldig voldelig filmer/skrekkfilmer osv. Virkeligheten er tragisk nok og skremmende i seg selv, desverre.

Perfekt høstdag!

Utrolig nydelig her i dag, håper det er like flott der du er. :) Sola skinner, ingen vind, kaldt og klart. Må nok ut og gå en tur etterpå, kan ikke sitte inne når det er en flott dag som denne. Akkurat nå er frokost/lunsj fortært. (er ofte litt sent ute, for jeg gjør husarbeid og ordner barna først.) Mangler bare en kopp grønn te og vannflaska mi som alltid ligger i fryseren.

Kikker litt på IKEA sine sider akkurat nå, ser etter litt inspirasjon til jeg skal pusse opp et soverom over nyttår. Da skal det ihvertfall tas bilder og de havner vel fort her. Har sånn ca. for meg hvordan det skal bli, men skal ikke avsløre for mye nå, dere får se når jeg er i gang! ;)
Trenger bl.a. et meget lite databord som skal stå på det soverommet. Har nemlig pcen min i stua nå og det skal det bli slutt på når soverommet er pusset opp. Klarer meg med netbooken da, skal bli godt å få vekk alt av kabler og slikt. Det er bare i veien.

Så på dette :


Lite og diskret bord, skulle egentlig ønske det var hvitt, menmen, kan vel inngå det kompromisset når det er så lite og plasseringsvennlig og prisen er 149 kr. Forventet ikke at det skulle være så billig, men nå snakker vi jo om IKEA. ;) Every girls gotta love it!
Skal også se etter noen hyller, og et smalt skap, de har et lekkert ett som jeg begynte å kikke på for lenge siden, har bare ikke fått vært innom. Rommet skal males, nye gardiner, m.m ;) Lover å ta mange bilder. Gleder meg rett og slett! Skal også da fikse et barnerom, de har nydelige barnemøbler på ikea også, jeg har denne serien til eldstefrøken, siden de to skal dele rom etterhvert, (ett stort ett.) skal vi selvfølgelig kjøpe av den samme serien neste gang også. Veldig fornøyd! Anbefales! Ser desverre ikke ut som om de har den vanlige senga nå?? Håper virkelig den kommer tilbake, for den var fin og av bra kvalitet.

Skulle egentlig blogget ferdig dette inlegget for et par timer siden, men vi fikk besøk av min mor, så da ble det trilltur i det nydelig høstværet! Kommer tilbake med mer senere i dag..

Ønsker alle en nydelig solrik dag! :)



tirsdag 13. oktober 2009

Ok, had no choise! :P

Say no more... ;)

TV, latskap og litt treningsprat...

Nå har jeg faktisk vært skikkelig lat en times tid. Er greit av og til, vanligvis har jeg en tendens til å fly rundt og ordne ting hele tida, hehe.. har ikke så dårlig samvittighet, da jeg har trent og fått gjort unna alt husarbeid. Unga sover, jeg har tent masse lys her. Koooselig høststemning. Koser meg med katta, ser litt på "Luksusfellen" på dansk TV3 og selvfølgelig den lekre rosa netbooken. ;)
Mannfolket er på trening også, han har endelig kommet seg i gang igjen. Liker at han trener, viktig å ta vare på kroppen sin. Dessuten er mannfolk som trener litt sexy syns jeg.. ;) Hva syns dere? Det viser jo bare at de bryr seg om helsa si og hvordan de ser ut, selv om innsiden teller mest av alt, så syns jeg det er litt viktig også. Dessuten er det lettere å få røven opp av sofaen selv om man har noen til å inspirere seg. Det beste av alt er jo om man kan trene sammen, men det funker ikke her lenger da, noen må jo passe på de små.. Før trente vi masse sammen, men man trenger jo litt "egotid" også, så jeg syns det er veldig deilig å komme seg avgårde minst 4-5 ganger i uka nå.

(takk til min samboer som stilte opp på bildet for lenge siden, så da bare tok jeg det, hehe.. Sue me!)

Litt morsomt, tidlig på dagen når jeg var på trening, så drev jeg og trente med på romaskinen da, så kommer det plutselig en eldre herre bort og jeg ser at han prøver å si noe. (aldri noen som ser mp3 spilleren og propper i øra tydeligvis) ... så jeg tok ut proppene da, så sier han "Er du ved Minnesund snart nå ell?" hahaa.. har humor disse gamle "gutta" gitt. ;) Får stadig no rare kommentarer, men litt artig da. :P

Velvel, blir tidlig i seng i dag, trøøøøøtt. Får fylle på med litt energi, dvs. trening i morra. Ha en lækker kveld folkens, nyt en kopp te, tenn lys, kos deg inne med familie, venner kjæreste. Høsten er her!



Dagens 90's, i dag rock! Elsker denne låta.

Blir seriøst aldri lei den, hørt på den siden 90-tallet. :) Videoen er temmelig spesiell også, mange views på youtube.

Siden jeg begynte med 90's dance tror vel kanskje de fleste at jeg bare hører på den type musikk fra 90-tallet, men det er ikke sant. Elsker både pop, rock og dance fra 90-tallet, grunnen til at jeg hørte/hører alle mest på dance er at jeg elsker å danse, bruker også musikken på treninga, da den er fin og energisk.

Men nå er det tid for å nyte : Soundgarden - Black Hole Sun , håper den vekker noen gamle minner.. ;)

God dag, går litt tregt i dag. ;)

Har faktisk ikke vært bortom pc'n før nå, ikke verst til å være meg. Jeg blir fort stuck her i timesvis nemlig. Startet dagen med og ordne litt i heimen som vanlig. Trenger ikke fortelle mye om det, husarbeid er jo ikke spesielt morsomt eller interessant. ;) hehe..

Nå sitter jeg her og nyter en kopp grønn te og en fullkornsmuffin med blåbær, nammnamm! :)
Har ganske god samvittighet, da jeg har vært på trening alt i dag :

2000 m romaskin
30 minutter sykling
20 minutter crosstrainer

God og svett!

Får se åssen formen er utover dagen og hvor mye jeg har å gjøre, kanskje finner jeg det for godt å ta meg en liten tur til etter unga har lagt seg.

Har meldt min interesse for et par biler til da, gjort en avtale i banken også.. Den første jeg så på som virket temmelig bra ble selvfølgelig solgt i dag! Så får se da.. *venter på e-post*

Da er det vel strengt tatt på tide å ta seg en dusj, brått er det middag, legging osv. Dagene går utrolig fort når man har barn.

Må jo ta med meg dagens avstemming.. I dag handler det om trening, jeg er jo relativt opptatt av det om dagen. ;) Syns det er morsomt å se hva dere svarer.


mandag 12. oktober 2009

Ny energi! Takket være trening. :)

Kjære treningsdagbok. I dag har jeg hatt styrkeøkt :

25 minutter oppvarming crosstrainer
Benpress
Øvelse for inn og utside av lår
Preacherscurl
"Roing"
Så trente jeg to øvelser på en maskin der jeg absolutt ikke husker hva øvelsen heter, hehe (flink jeg er.. :P) men man bruker armene, trener rygg og armer med den ene øvelsen og brystet (hovedsaklig med en andre) Tror rett og slett jeg skal se hva det står på den neste gang jeg tar den, bruker den hver gang jeg trener styrke, så dætti er litt flaut. *rød* ;)

Da jeg var ferdig med disse øvelsene så jeg at klokka hadde løpt fra meg... Ny dag og ny trening i morgen! :D Nå skal jeg kooose meg med en wrap med masse salat og salsa. Det har jeg fortjent. :P

Ha en riktig god kveld.

Endelig! Date med treningssenteret. ;)

På tide å få røven opp av sofaen nå, har ikke trent siden lørdag. Skal kose meg på trening. Skal nyte en liten kopp te da og slappe av en halvtime først. Det er obligatorisk når barna er i seng. ;)

Dere kan jo kose dere med denne sålenge. Hadde jeg fått til det her på trening tror jeg at jeg hadde følt meg sprek, eller muligens en smule gal. :P


Crazy Exercise Ball Trick - Watch more Funny Videos

Bil og hodebry..

Driver og ser på biler da... uff, er ikke så godt å vite hva man vil ha. Er jo så mye rart, mange biler som har gått altfor mye og har for høy pris i forhold til det man får. Jeg har jo sansen for Toyota da, pga. driftsikkerhet og lite trøbbel, men de fleste jeg har lyst på koster mer enn jeg kan bruke på en bil som skal bare være "konebil" så jeg kommer meg litt rundt og på jobben når den tid kommer. Sett og sett i hele dag omtrent, tilslutt fant jeg en i nærområdet her som jeg syns virker ålreit... ;) Har sendt mail til firmaet som selger den, det er en toyota avensis, skal fortelle mer om den når jeg vet mer. Så er det banken da, må vel brått en tur dit også, skal jo kjøpe ut den bilen vi har også fra privatleasingen, så da blir det noen kroner. Spennende å se hvordan utfallet blir... :)

Hva slags bil syns DU jeg skal kjøpe? Kom med forslag! ;) Makspris for meg er rundt 60 000 kr, så ingen superfancy bil...

Husarbeid...

Driver med husarbeid som vanlig. HVOR kommer alt fra??? Skulle jo tro den klesvasken formerte seg oppi skittentøyskurven. For ikke å snakke om gulvet, her i huset blir det støvsugd hver eneste dag. Tror det bor et støvmonster i skapet mitt som er ute og rister av seg hver natt... :/


Dagens 90's, ikke dance men pop!

Og en legende som desverre ikke er blant oss mer... En del av dere visste ikke det, men jeg er ganske glad i Michael Jackson sin musikk, men mest fra slutten av 80-tallet til midten av 90-tallet.
Albumene Bad og Dangerous er to av mine favorittcder.

Michael Jackson - In the closet , temmelig het video takket være Naomi Campbell, enjoy!

Jeg leser alltid nettaviser om morgenen, hva gjør du?




Gi gjerne en grunn under i kommentarfeltet om hvorfor du foretrekker det du gjør.

Jeg liker nettaviser, miljøvennlig, lettvint og billig! :)

God morgen til dere alle! :)

Ny uke og mange nye muligheter for å gjøre noe godt ut av den!

I dag har jeg bestemt meg for å begynne med en sånn "dagens" ;)

Mat : Karbonade med egg til frokost/lunsj (oppe litt sent.. )

Dagens gjøremål : Stricly housework!

TV : Days of our lives , som det sømmer seg for en husmor, hahaa :D

Dagens aktiviteter : Løpe etter 2 barn og løpe på treningssenteret etter de har lagt seg.

Musikk :
Ny : Outsiders Feat Amanda Wilson- Keep This Fire Burning (Freemasons Remix) - Du får lyst til å danse, go freemasons! Nesten alle remixene deres er like bra. (De har b.la. remixet en del for Beyonce og Kelly Rowland.)
Gammel : Bel Canto - Rumour - Nydelig poplåt fra 90 tallet, norsk til og med. (synger på engelsk riktignok.)

Lesestoff : tilbudsaviser, VG fra i går, diverse nettaviser.

Post : HMM, ja, noen rare pakker i posten, og de tilhørte ikke meg. Venter på en jeg også... ;)


Ønsker alle en riktig god dag! Så skribles vi utover dagen.... poll og 90's classic kommer selvfølgelig snart, det er jo obligatorisk. :)

søndag 11. oktober 2009

Inne igjen, vært på Shell og råna litt..

Ikke akkurat. ;) Bare fylt tanken og levert resirk søppel istedenfor å samle så mye at det fyller halve garasjen, er egentlig innmari lettvint å putte ting i garasjen når man har 40 kvm med plass. Har bestemt meg for å være flink, så får vi se hvor lenge det varer.

I det jeg satte meg ned her nå, hørte jeg sirener for fullt og så blålys passere her, løp til vinduet og rakk akkurat å se en brannbil passere. Håper ingen er skadet. :/

Nå skal jeg snoke litt på finn.no , snoke litt på biler, se om jeg finner det jeg er på utkikk etter, uansett så blir det en telefon til banken imorra.. så får vi sjå. ;)

Dette blir nok dagens siste, så da benytter jeg sjansens og ønsker dere god natt! ( og slenger med en liten avstemming. :D)

Litt luksus og et ublidt møte med målebåndet.

Enda så glad jeg er i å bruke tid på kjøkkenet, så er det alltid nydelig å få middagen servert av noen andre. (med mindre personen ikke kan å lage mat da, hehe.) Har vært hos foreldrene mine i kveld og fått servert oksestek med tilbehør, lekkert! Ble litt kaffe og eplekake også, godt det er tilbake til treninga i morra, føles litt rart og ikke ha vært nedom der i dag. Føler endelig at jeg har lagt til meg gode vaner, jeg syns jeg har trent lite om jeg "bare" rekker 4 ganger i løpet av uka. Jeg tar det som et godt tegn. Når jeg er først er inne på treningssnakk så skal jeg fortelle dere om mitt hyggelige møte med målebåndet. Er jo ikke så godt å se selv om man har tatt av noe, føler meg jo bra da, det er jo en bonus i seg selv. Snakket litt med ei som er trener på Sportsclub om dette og hun ba meg finne frem et målebånd. Først må vi da litt tilbake i tid ;for en tid tilbake sånn 1,5-2 mnd hadde jeg et ublidt møte med målebåndet da jeg fant det for godt at jeg skulle måle midjen min. Hadde jo trent en del og ble allikevel ganske skuffet. I går fant jeg det frem igjen fra skapet, bare for moro skyld, og selvfølgelig litt påvirket av hva Frk. trener sa til meg. Jammen hadde jeg ikke minket 5 cm på midjen!

Motivasjonen er god fra før, men den når nye høyder når man ser resultater av det man gjør. Gleder meg til morgendagen og trening nå! De gir meg energi til å klare hverdagen som småbarnsmor. Det er derfor jeg orker å stå på, oppussing, driver ute på huset, baker, holder middager for venner o.l. Så nå vil jeg gjerne inspirere litt, dere som ligger på sofaen vet ikke hva dere går glipp av, kom dere opp! :D Det vil alltid være hardt i begynnelsen, men etter 1 mnd vil du merke stor forskjell, I promise.

Vi har blitt bedre venner målebåndet og jeg! Tenker jeg måler igjen om 1 mnd tid... Hva tror dere, hvor mye kan jeg klare å bli kvitt i centimeter til da? :)

Til slutt skal jeg poste en meget bra treningsartikler som gjelder for oss jentene, dette stemmer for fler jeg kjenner inkludert meg selv. Den ligger hos Myrevolution.no, som forøvrig har mange gode artikler om trening. Klikk ->HER<- for å sjekke den ut damer (selvfølgelig lov for mannfolka også)!

Nå skal jeg ut en liten tur.. ha en riktig god kveld, vi skribles!

Dagens 90's classic!

Kan jo ikke glemme den.. ;)

Denne hadde jeg faktisk glemt, takk til Mari som tipset meg om denne gode gamle låta fra 1997. Vi hørte visst en del på den i 1998, skjønner ikke åssen jeg kan ha glemt det, jeg som elsket 90 tallet!

Dr Alban - Long Time Ago ( Sash! Mix )



Enjoy! :)

Hva putter du egentlig i munnen når du spiser mat?

En lite tips for alle som er litt mer en gjennomsnittlig opptatt av hva man putter i munnen. (det bør vi alle være!) Så syns jeg dere skal sjekke ut denne boka her.

"Den hemmelige kokken" av Mats-Eric Nilsson "Noen har jukset med maten din."

Hva inneholder maten vi spiser? Ta f.eks dere som er glad i "jordbær" milkshake som man får kjøpt hos typiske burgersjapper som Macern og Burgerking. Disse består gjerne av 48 bestandeler for å klare å etterligne ordentlig jordbærsmak.

Eller hva med vaniljesmaken i isen, youghurten osv. du spiser? Det er vanilin, utvunnet av råttent tømmer fra Borregaard i Sarpsborg. Skremmende? Da anbefaler jeg at du leser resten av boka ... Dette er ikke det verste.

Sjekk ut boka hos Bokkilden --> HER <--

Er faktisk nødt til å skrive litt om dette : GO Motigo counter !

Bare ELSKER den counteren. Sier nok en gang takk til den som tipsa meg. ;) Den er herlig geeky med mye artig informasjon som kanskje egentlig ikke er så nødvendig for en privatperson. Den er veldig omstendig, utrolig hvor mye du kan finne ut om de som besøker siden. (ikke adressa deres hjem asså, er ikke vill haxxoring heller, haha.. Så slapp av. ;D) Skal ta noen eksempler her under.

- Besøkende (såklart, hva er en counter for? :P), antall, litt statisikk på dette, anslag om hvor mange besøkende du får denne dagen.

Min ser slik ut i dag :

Besøk meeeg! :D hehe..

Så har man en fin oversikt på hvor mange som har besøkt bloggen siden start og hvilken dag som var den mest besøkte :


Som dere ser har jeg enda til gode å ha 100 unike besøk på en dag..

Så er det oversikten over hvilke land man har hatt besøk av, er også en som går nærmere inn på fra hvor i de forskjellige landene man har hatt besøk.

Dette her er jo sånn temmelig vanlig counter statisikk, men nå kommer den geeky delen. :D

Hva med hva slags browser de besøkende bruker?

Eller hva med operativsystem?


Det står selvfølgelig også antall % under, gadd bare ikke ta med alt. ;) (klikk på bildene for større versjoner.)

Skal ikke ta med flere funksjoner nå, men kan nevne de siste. Man kan se hva slags plug-ins folk har installert, hva slags oppløsning de kjører på skjermen og om de kjører "true" eller "high" color. Kanskje bare jeg som syns dette er artig? Hehe, føler meg litt nerdete, noe jeg er helt komfortabel med. :P Trodde faktisk ikke at å få seg en counter på sida skulle være så omfattende, derfor var det en positiv overraskelse. Er jo morsomt å se hvor de som ser på sida di kommer fra osv. :)

Kan iallefall trygt anbefale denne counteren videre, den er lett å legge til også, når du logger inn så har det nå blitt et alternativ for å legge den til som "gadget" hos blogspot. Veldig enkelt og greit. Så dere andre bloggere/hjemmesideinnehavere, sjekk ut http://webstats.motigo.com/

Det snør det snør, tiddelibom... god dag folkens!

Enda er ikke vinterdekkene på og jeg ser til min bekymring at snøen laver ned nok en gang. Det er da ikke jul enda! Ønsker meg snø til jul jeg, trenger da ikke få "gavene" så tidlig. Jeg skjønner at dere som er ski, snowboard og slalåm entusiaster gleder dere da, dere vil vel ha snøen så fort som mulig. Jeg syns jo det er greit å stå slalåm (har ikke gjort det på mange år men..) jeg også, men vinteren er jo så lang, så for min del haster det ikke akkurat om jeg skulle få lyst til det. Bor jo rett ved et slalåmbakke/skiløyper omtrent også. Nå er det snart så Oslofolka renner inn her... helt greit det også, hadde de bare kjørt litt penere og latt vær å slenge søpla si langs hovedveien her nede. Høres kanskje ut som jeg har stått opp med feil ben, sånn som jeg klager, hehe.. ;)

Har vel ikke det, men har sovet utrooooolig dårlig. Liten frøken som får tenner er synonymt med null nattesøvn. *sukk* Jaja, det går jo over. I dag vurderer jeg treningsfri, etter 5 dager på rad med trening. Er jo søndag, er bedt bort på søndagsmiddag og har ambisjoner om å rydde en hel seksjon. Så er det tilbake på trening i morra. Ville nok egentlig ha gått på trening i dag også, men av en eller anna grunn er de så "late" på søndag at de ikke åpner før kl. 14, og er man bedt bort kl. 16 passer ikke det spesielt bra. Så da ser det ut til å bli en lat dag for meg også.

Dagens poll er vel ganske logisk etter alt skriveriet mitt oppi her ;)




Ønsker en riktig god dag, med eller uten snø!