onsdag 10. juni 2009

Gooood dag!

Gråværsdag riktig, men pytt, nok å ta tak i innendørs også når man har et stort hus og to småbarn. :) Går i klesvask, gulvvask, oppvask osv. :P men det ble litt baking i dag også, så her kommer dagens oppskrift. Hvorfor kjøpe ferdig kjedelig brød når man kan bake noe morsomt selv? ;) Dette brødet er ekstra koselig å servere sine nære og kjære. Sunt og godt er det også!


-=(Hjertebrød)=-

7 dl Melk
500 g Hvetemel
250 g Sammalt hvete, fin
250 g Sammalt rug fin/grov
1 ts Sukker
1 ts Salt
50 g Gjær
100 g Smør
1 Egg til pensling

Smelt smøret og ha i melken. La denne blandingen bli ca. 30-35 grader.
Tilsett gjæren.
Vei opp alt det tørre og ha det i en bolle. Tilsett væsken og elt deigen godt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin.
Det er viktig at grove deiger blir eltet godt, for at brødet skal bli fint hevet.
Dekk deigen med kjøkkenhåndkle og plast.
La den hvile og heve seg til dobbelt størrelse i ca. 1-2 timer.
Når deigen får heve seg godt vil det grove melet suge til seg mer væske, la derfor ikke deigen være for fast når den eltes.
(Det er lettere å tilsette litt ekstra hvetemel etter hvert).
Del deigen i f.eks 3 runde brød, ta av litt av deigen og trykk ut hjerter med en pepperkakeform.
Etterhev deigen i 20-30 minutter.
Sett ovnene på 225 °C.
Når brødene er ferdig hevet og klare til å puttes i ovnen pensler du kanten av brødet med vann og drysser på mel. (jeg glemte melet sist, som dere ser på bildet.)
Hjertene i midten pensler du med egg for at de skal bli blanke.
Stek store hjertebrød i ca. 20-30 min og små i ca. 10 minutter.
Avkjøl på rist.

Godt brød til frokost, lunsj eller kvelds. ;)



tirsdag 9. juni 2009

Kaker...

Er liksom så kjekt å ha til man får besøk, men selvfølgelig ikke spesielt sunt, og særlig ikke midt i uka. Prøver jo tross alt å bli kvitt noen svangerskapskilo. ;) hehe..
Satte meg ned og brukte litt tid på nett for å finne noen vettuge oppskrifter, så nå har jeg et par ålreite å dele med dere. :)

Here goes people!

Sunne Muffins

Du trenger dette:

60 gram egg
1 dl sukker
30 gram Melange margarin
1.5 dl hvetemel (fullkornshvetemel f.eks fibra fra møllerens)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl lettmelk
2 dl blåbær

Slik gjør du det:

Pisk egg og sukker sammen til eggedosis. Smelt margarin og bland i. Bland sammen alt det tørre Rør inn melk og helt tilslutt bær. Kan også bruke andre bær en blåbær, f.eks skogsbærblanding eller bringebær. Stek i former på 200 grader til de er gyldne oppå. (kan ta litt tid hvis blåbæra er frossen)
Disse muffinsene ble saftige og fine, en smule blå/lilla i fargen, men veldig gode og akkurat passe søte. :) 88 kcal pr muffins ca. leste jeg der jeg fant oppskrifta.

Fettfattige småkaker med kanel

1 egg
65 g sukker
½ ts vaniljesukker
1 ts kanel
20 g mandler, hakket
50 g hvetemel (gjerne fullkornshvetemel, f.eks fibra fra møllerens.)

Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett vaniljesukker, kanel, hakkede mandler og hvetemel. Legg på bakepapir med en spiseskje. Stekes på 200 grader i 5 minutter.
Disse ble veldig gode! Perfekt til kaffen eller tekoppen. ;)

Håper dere har glede av disse to oppskriftene.

Mvh.
Marthe :)

mandag 8. juni 2009

Tida flyr fra meg gitt..

Skjedd mye i det siste. :) Jeg og min gode venninne Thao ordna i stand reunionfest for våre tidligere klassekamerater, så det ble en god del forberedelser til det den siste uka nå. Vi leide lokale på Pellerviken, fikk perfekt vær og serverte vietnamesiske nudler med kjøtt/gr.saker, vårruller og spekemat med diverse tilbehør. Kvelden ble en skikkelig suksess! Veldig hyggelig for oss som arrangerte. :) Veldig moro og hyggelig å se igjen gamle kjente, mange man kanskje ikke har sett på nærmere 10 år.

Her er et par stemningsbilder ;) :
































Mye av fæsten havna rett og slett på kjøkkenet og det var veldig hyggelig, takk alle sammen for en fin kveld! :)