onsdag 1. juli 2009

Får vel kjøre på med en oppskrift også..

er jo en stund siden sist. Er ikke så mye mat man orker i denne varmen, så her kommer et par enkle og gode forslag.

Pitapizza (bruk gjerne de grove hjemmelagede om du har prøvd det på oppskrifta mi. ;)

Del pitabrødene i to på midten, smør på tomatsaus (f.eks dolmio), ha på ønsket fyll (salami, biff, skinke, paprika, løk, sopp osv.) og dryss ost på toppen, superenkelt, raskt og godt! Kan gjøres i sunnere versjon om man har grove pitabrød og en lettere ost.



Wraps med kylling er også et lett og godt tips!

Bruk grove tortillalefser og grillet kylling. Rens kylling, putt litt revet ost, kylling, salat, cherrytomater, paprika, agurk, salsa og litt rømme i tortillalefsen. Mat på 5 minutter og utrolig godt! (sunt også!)

Ellers er en enkel risotto å anbefale. Bruk reker eller grillet kylling (eller begge deler sammen). Stek kylling (ikke rekene, de må has i til sist ellers blir de seige.) samme med hakkede tomater, løk, paprika, mais og f.eks erter, surr det i litt smør/olje og krydre med urtesalt, havsalt, peppermix, hvitløk f.eks. Ha i ris (gjerne fullkornsris) etter 5-6 minutter. Ha i en liten fløteskvett (kommer an på hvor stor porsjon, men ca. 0,5 DL), la det surre seg godt inn.
Velbekomme. :)

Er vel på tide å skrive litt..



Har vært mye action i det siste. Egentlig vært ute på noe hver eneste helg, ganske utrolig når man er småbarnsmor, hehe.. mye sene kvelder, men i denne varmen får man ikke sove noe særlig allikevel.
Helgen 12. - 14. juni var vi i Sarpsborg i 30 års lag til en kamerat og konfirmasjon til søsteren til samboeren min. Så den helga gikk jo unna i en fei! Ble selvfølgelig tid til en liten shoppingtur på Norby. Samtidlig begynte jeg å bli syk så vi måtte vente en dag før vi kunne dra hjem, var helt
kjørt og trodde jeg hadde fått den bilhulebetennelsen, var syk helt til fredagen igjen. Avlyste først jobbfesten jeg var bedt på lørdag 20. , men utrolig nok følte jeg meg temmelig b
ra når fredagen kom, så jeg fikk vært med, utrolig moro! Jobber med en koselig og festglad gjeng rett og slett. ;) Godt en har gode kolleger.



Spilte også volleyball med Thao, Ingrid, Sunniva, Gunhild denne søndagen, litt småtrøtt men... ;) Så det har blitt en del farting på meg i det siste.










Sist helg hadde jeg jentekveld her hjemme, siden Therese min gode venni
nne har slutta å leke dansk og kommet seg hjem fra Køben. ;) Vi kosa oss med god middag og dessert, satt ute på terrassen til laaangt på kveld. Dekket et skikkelig "jentebord".







Har selvfølgelig tilbrakt mye tid på stranda i det siste, mest på Koigen/Ridehusstranda og en liten tur på Rokosjøen. Vannet er herlig nå, elsker sommer, men for veslejenta mi er det nok litt drøyt varmt, hu sover veldig dårlig for tida.



Ellers har søstern kommet seg hjem fra England, så hu ble med oss på stranda, der kosa vi oss med lunsj, sol og bading. :)




Håper alle har hatt noen like fine solfylte (festfylte?) dager som meg. :)

Klem Marthe