lørdag 16. mai 2009

Oppe igjen! :)

Sov visst litt lenge i dag også, halv ti, kommer nok av den stripinga til langt på natt. Ble sånn greit fornøyd med resultatet. Spiser brunsj, så da tok jeg meg en bit av lasagnen, ble igjen mye fra i går. Så blir det litt husærbe, før jeg har tenkt til å forvinne en times tid på trening. Trening er jo avkobling og litt "egotid" når man er tobarnsmor og har masse husarbeid. Veldig godt! Trener på Løten Sportsclub, ålreit treningsenter og kort vei, så veldig kjekt. Brått må man hjem og "nødamme" hehe.. 

For de som ikke vet det, så har jeg en forkjærlighet for grønne ting, mæinnfolket fikk litt angst når jeg begynte og snakke om grønne gardiner da, men enda har jeg ikke fått kjøpt meg noen, så da slipper han å "bekymre" seg, hehe.. Slenger ut en anna bilde, av frokosthjørnet mitt i heimen. Mye av pynten jeg har er kjøpt på Nille, er jo så utrolig mye fint dilldall der. *elsk* :)


Laget meg en counter...

Men jeg sliter visst litt med å få lagt den til noe annet sted i bloggen enn i et innlegg, my 1337 skillz are g0n3! :/

Here it is :


Free counter and web stats








Striping langt på natt..

Sitter visst oppe enda, skal liksom alltid være så flink jeg "legge meg tidlig", yeah right! Sitter her med foliestriper i håret, lettest å få gjort det når man er dønn sikker på at unga sover godt. ;) Så da blir det nok en sen kveld. Dagen gikk unna i en fei, sto jo opp så sent (11.00!), fikk trent en god runde styrketrening, gjort husarbeid, koste oss med god middag og har sett film sammen med Alex. Så på wall-E, utrolig søt film. ;) Anbefales til både store og små. 

Ellers kan det nevnes at jeg fikk pakke fra cdon.com i går, med musikk og film! :) Er farlig lett å handle mye derfra jaa... billig og godt utvalg. Her er det jeg kjøpte :



Man kan vel si at det er en smule variert musikk. Liker veldig mye forskjellig. Første er Cult of Snap, en cd med masse gamle Snap sanger og remakes av de. Så er det Toto, god gammal 70 talls musikk pop/rock. Neste er Axenstar, de er faktisk et sånt tilfelle for meg, at jeg lasta ned en sang ved en FEIL, så likte jeg den skikkelig godt, sjekket ut noen fler sanger og endte med å kjøpe cd. Så for min del har de tjent på at jeg lasta ned en sang av dem. :) Det er forøvrig "power metal" hahaa, trodde aldri jeg skulle høre på noe som het noe slikt, men "ok". Far min kalte det "dame-heavy", dvs. de synger fint flerstemt og har fine gitarriff (også flerstemt). Anbefales for folk som genrelt liker rock som er litt 80's style. Så er det Bon Jovi da, snakker om 80 tallet liksom.. ;) Er vel ikke mer å si om den, masse gode gamle sippete låter. :D Så nå skal jeg kose meg. Er vel snart på tide å få vaska ut blekinga av håret og håpe at ikke håret har blitt gul/oransj for da blir jeg mææd, det er det verste jeg vet nemlig. Ønsker alle en riktig gooood natt. :)

fredag 15. mai 2009

Lasagneoppskrift


Her kommer oppskrifta på lasagnen som jeg lovte, det er en sånn ca. oppskrift, siden jeg er litt fæl til å lage ting på "slump".  

Fullkornslasagne til ca. 4 pers.

fullkornslasagneplater (ca. 9 stk)
1 stor løk hakket i smått.
500 gram karbonadedeig
2 ss olivenolje
1 boks hakkede tomater
1 boks tomatpurè
2,5-3,5 dl melk eventuelt blandet med litt matfløte (spørs hvor tykk saus du vil ha, ha i mer vann eller melk hvis du syns den er for tykk.)
Krydder : hvitløk, salt, pepper, urtesalt (sunt salt, fint hvis man prøver og spise mindre av det.), basilikum og oregano. (eller ferdig blandet pizzakrydder f.eks, uten salt.)

Ostesaus :
3 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl lettmelk
200 gram ost (kan gjerne ha i mer, eller lag dobbel porsjon hvis du er glad i ostesaus.)

Smelt smør, rør i mel, pass på så det ikke svir seg! Visp inn melken og la osten smelte oppi tilslutt, kokes forsiktig opp.

Stek karbonadedeig i olivenolje, ha i hakket løk, ha i tomater, tomatpurè, vann/melk/fløte, krydre og smak til.  La alt surre/småkoke i pannen i 10 minutter. Legg så lag for lag med sausen, ostesausen og pastaplater. Avslutt med enten ostesaus eller revet ost på toppen og gjerne litt oregano. Husk at for å få en enda sunnere versjon kan man bruke lettost, kutte ut fløteskvetten osv. ;) Serveres alltid med en frisk salat!

Vel bekomme! :)


Gooood morgen, eller kanskje lunsj?

Har faktisk hatt en temmelig urolig natt med Malin, noe som er uvant, så hu ble da liggende i senga vår hele natta egentlig, henger såklart i puppen da. Dette blir slitsomt for meg fordi jeg ble liggende så rart. Så når jeg våkna på morran (etter noen ammerunder) viste klokka brått 11!!! skulle kanskje ikke tro at småbarnsmødre kan sove til 11.. men det går visst an her. hehe..
Sto opp og bada snuppa mi, og sitter nå og spiser frokost. Har alltid en salatbolle ferdig i kjøleskapet. (veldig kjekt tips for å spise litt sunnere, salat til alle måltider. ;) ) Så da ble det en deilig tunfisksalat til brunsj tror jeg vi sier. ;) 

Må jo nevne at den nye episoden av Fanthomas er ute, er så herlig mange BRA parodier på norske kjendiser, akkurat hva vi trengte syns jeg.. ;)

Har ikke veldig store planer for dagen, men treninga må jeg få med meg, ellers er det jo NYDELIG vær på Hedmarken i dag, så da er det vel kjekt å få gjort litt ute i den såkalte "hagen", så det kanskje _blir_ en hage i løpet av sommer'n. :)

Håper alle får en fin dag! Planlegger og dele av meg en oppskrift på sunnere og hjemmelaget lasagne utover dagen, for det skal vi ha i kveld. :)

Da sitter jeg her fortsatt.

Er jo så utrolig mye gadgets man kan legge til denne bloggen da, så jeg har testa og feilet en del. :P Noen som vet om en god counter? Så tar jeg gjerne i mot tips... syns alt ble bare tull. Eneste vettuge jeg fikk lagt til var litt "old computer quotes" nedi hjørnet her, hehe. :) Let's get nerdy! :) MEN, nå er det natta altså!

torsdag 14. mai 2009

Bilder - slenger ut noen før jeg tar kvelden. :)

Blir ikke mer skriving før i morra nå, men måtte legge ut noen bilder av gromunga mine ;) :

Malin & Linnèa
















Skrivekløa..

har tatt helt overhånd i kveld, nå som jeg endelig fikk sparket i gang denne bloggen, har egentlig tenkt på det lenge. Er som med kjeften, først begynt og skravle, så stopper det ikke så lett. *leavsegselv* :) Har lekt at jeg kan å lage grafikk (kunne litt en gang i tida kanskje men..) i gode gamle PSP 7.0 (lol, på tide å lære seg photoshop kanskje? :P Mannfolket er jo 1337 og kan lære meg.) og noe fikk jeg da til. Lastet ned maaasse kule fonter. Elsker fonter, de gjør ting så enkelt også ser det kult ut allikevel.

Skulle egentlig ut og beise litt på huset da, som jeg prøver på hver eneste dag men, er ikke alltid jeg får røven ut gitt. Jobber med å pusse opp ei gammel lekestue som står i hagen her til ungene også , den er stort sett malt nå da, men trenger et strøk til. Når jeg skulle kjøpe beis til huset tok jeg bare bilde av huset og dro med meg i malingsjappa, dette resulterte såklart i at jeg fikk en annen nyanse enn det huset hadde fra før. Ble vel litt oppgitt først, helt til jeg oppdaget at den nye fargen er MYE finere enn den gamle. :) Så da er det bare å beise i vei. Er ikke en enorm fargeforskjell da, den gamle var nok mer kremfarget, denne er mer beige (sandbeige) :

Sådæ, slik blir det... Nå sitter jeg og hører på litt god gammel trance :  DT8 Feat. Roxanne Wild - Destination,mens jeg skribler. Er vel snart på tide å ta seg en dusj og finne senga, tenkte kanskje jeg skulle slenge ut et par bilder av jentungene først. Ellers ønsker jeg alle en riktig god natt! :) 

Blir et lite innlegg til her gitt. ;)

Glemte selvfølgelig å skrive at disse pitaene er perfekt å fylle fryser'n med, så man kan lage seg sunn og rask mat når man har det travelt. Smaker ypperlig med kylling, biffstrimler, strimlet svinekjøtt,karbonader, kylling kjøttdeig eller karbonadedeig og selvfølgelig med en deilig salat! :)
Deigen til pitaene er selvfølgelig også perfekt som en sunnere pizzabunn, for den som er glad i det.

Tenkte jeg skulle begynne blogginga skikkelig..

med et sunt og godt tips! Har alltid irritert meg over at det ikke går an å få tak i pitabrød med fullkorn. Må da være mange som kunne tenke seg og kjøpe dette? Har vært i mange butikker og sett. Så her for noen dager siden søkte samboer'n litt på nett og fant ei oppskrift. Tenkte jo jeg kunne prøve da, i håp om at dette var bruktbart. Resultatet ble knallbra! :) Smakte skikkelig pitabrød, men de er da næringrike, grove og hjemmelaget, hurra!

Tenkte jeg skulle dele denne oppskriften med dere, i tilfelle det er flere enn meg som har vært "på jakt" etter grove pitas. ;)

Oppskriften er som følger :

INGREDIENSER:
5 dl  Vann
50 g  Fersk gjær
2 ss  Olivenolje
1 ts  Salt
3 dl  Sammalt hvete grov (eller annet sammalt mel)
2 dl  Havremel (kan også bruke sammalt mel hvis man ikke har havremel.)
7 dl  Hvetemel

Deigen skal heve til det dobbelte (ca. 45 min på et lunt sted.) Deretter kjevler man flate runde leiver i den størrelsen man ønsker. Stekes i en forvarmet ovn på 250 grader (gjerne varmluft) i 5-7 minutter, så det lønner seg å følge med.

Håper dette mattipset faller i smak. :)

I dag bestemte jeg meg for at det var på tide å få seg en egen blogg, så slipper jeg å spamme ned facebook hele tida, hehe.. ;) Her kommer jeg til å dele litt fra livet mitt, akkurat nå er det hverdagen som hjemmeværende husmor med to små barn. I tillegg til to små barn (og en mann) har jeg litt annet jeg liker å sysle med, et digert hus (oppussing og vedlikehold), mange gode venner, trening, matlaging og selvfølgelig bruke tid med familien.