fredag 15. mai 2009

Lasagneoppskrift


Her kommer oppskrifta på lasagnen som jeg lovte, det er en sånn ca. oppskrift, siden jeg er litt fæl til å lage ting på "slump".  

Fullkornslasagne til ca. 4 pers.

fullkornslasagneplater (ca. 9 stk)
1 stor løk hakket i smått.
500 gram karbonadedeig
2 ss olivenolje
1 boks hakkede tomater
1 boks tomatpurè
2,5-3,5 dl melk eventuelt blandet med litt matfløte (spørs hvor tykk saus du vil ha, ha i mer vann eller melk hvis du syns den er for tykk.)
Krydder : hvitløk, salt, pepper, urtesalt (sunt salt, fint hvis man prøver og spise mindre av det.), basilikum og oregano. (eller ferdig blandet pizzakrydder f.eks, uten salt.)

Ostesaus :
3 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl lettmelk
200 gram ost (kan gjerne ha i mer, eller lag dobbel porsjon hvis du er glad i ostesaus.)

Smelt smør, rør i mel, pass på så det ikke svir seg! Visp inn melken og la osten smelte oppi tilslutt, kokes forsiktig opp.

Stek karbonadedeig i olivenolje, ha i hakket løk, ha i tomater, tomatpurè, vann/melk/fløte, krydre og smak til.  La alt surre/småkoke i pannen i 10 minutter. Legg så lag for lag med sausen, ostesausen og pastaplater. Avslutt med enten ostesaus eller revet ost på toppen og gjerne litt oregano. Husk at for å få en enda sunnere versjon kan man bruke lettost, kutte ut fløteskvetten osv. ;) Serveres alltid med en frisk salat!

Vel bekomme! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar