torsdag 19. november 2009

Svin hvor enn man ser...


"Alt tyder på at den pågående pandemien hovedsakelig vil ramme yngre mennesker. Foreløpig er rundt 70 prosent av de smittede under 30 år." Skriver VG nett i dag. Man kunne også for et par dager siden lese at hele 680 000 nordmenn antas å være smittet/syke av svineinfluensa, men at sykefraværet allikevel ikke var noe større. Hvordan er dette mulig?

Jeg har til nå med vilje latt vær å skrive noe om svineinfluensaen, da veldig mange andre bloggere allerede har skrevet om dette temaet. Man kan allikvel ikke la vær å interessere seg for dette temaet. Er det en reell trussel, eller er dette en sykdom media har blåst ut av proposjoner?

Jeg er en av de som har latt vær å ta vaksinen. Det skrives mye om denne også, for min del kan jeg si at jeg aldri har tatt noen vaksine overhodet. (selvfølgelig de jeg fikk som barn da.) Er nesten aldri syk og har godt immunforsvar. I tillegg er vaksinen lite testet ut i forhold til andre influensavaksiner. De har vel dog fått testen den en del nå da, og det virker jo ikke som om folk har fått de verste bivirkningene, man finner fort skremselspropaganda som videoer med folk som har fått nevrologiske skader, historier om hele besetninger på skip som har vaksinert seg og blitt syke. Vil tro at mange mennesker vil bli meget forvirret over all denne motsigende informasjonen.

De har vel blitt registrert i overkant av 20 dødsfall nå som er relatert til svineinfluensaen og det slås opp stort i avisene. Har media glemt at det dør 1000-1500 mennesker hvert eneste år i Norge av de vanlige influensatypene? Selvfølgelig, det er en tragedie når folk dør uansett årsak. Men det skal også nevnes at de fleste dødsfallene har vært mennesker som er i risikogruppene.

"I Folkehelseinstituttets Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) er det så langt registrert 5009 personer med bekreftet svineinfluensa." Står det lenger ned i VG's artikkel. Hvor får man da tall som 680 000 smittede fra?

Jeg for min del tror fortsatt at denne sykdommen har blitt langt overdrevet og at mange skremmes av media til å vaksinere seg. Hva tror dere? Overdriver media, eller bør vi virkelig være redde for denne influensaen og vaksinere oss alle som en?

VG artikkelen finner du ->HER <-

Nå begynner også motstanderne av vaksinen for alvor å poppe opp. Det kommer stadig artikler med informasjon de "normale" mediene ikke vil dele med oss. Mer om det kan leses her : En folkeaksjon mot H1N1 vaksinen.

Er jammen ikke godt å vite hva man skal tro eller gjøre i disse tider.

onsdag 18. november 2009

Kjære treningsdagbok.. ;)

Da rakk jeg jammen en kort økt i kveld også. Ukens 4. ! Ganske fornøyd med meg selv. :) Formen var ikke helt på topp i dag men... ble 45 minutter med sykkel og crosstrainer, så det er ikke rare greiene, men alt er bedre en ingenting. Ny dag og ny trening i morgen! :)

Den uslåelige sjakkmesteren, Magnus Carlsen!

Etter en god dose agurknyheter leste jeg artikkelen om Magnus Carlsen. Må bare si at det er beundringsverdig at en så ung mann er så fantatisk flink i sjakk. Han kan jo ikke være mindre enn et geni. Tipper mange nordmenn er stolte av denne gutten i dag. ;) Hørte ett innslag på p4 i dag om han også, fikk ikke med meg navnet på han de intervjuet, men han er en av de som jobber nær Magnus og jeg forsto at han hadde dyp respekt for han. Gutten "omtales nå som en biologisk supercomputer" av et russisk sportsnettsted. Han er tydeligvis heller ikke spesielt opptatt av penger : "Klart litt penger er en fin bonus, men det er ikke noe jeg tenker på, sier Carlsen til VG Nett." Så her er det kun spillet og prestasjon som teller.
Mange vil vel anse sjakk som en litt nerdete "sport", men vil allikevel påstå at dette er noe vi nordmenn bør være stolte av!

Les mer om Magnus i VG ved å trykke -> HER <- :)



Dagens 90's classic!

Skikkelig GOD klassiker i dag. Dr. Alban - Let the bet go on! Får lyst til å danse. ;)

Enjoy!


25 år gamle smultringer - tidenes største agurknyhet?


Dette MÅ seriøst være den største agurknyheten jeg noensinne har lest, selvfølgelig litt skummelt å tenke på hva disse kakene inneholder, som fortsatt er uten mugg etter 25 år i et kjøleskap.

VG har skrevet en lang artikkel om disse smultringene, til og med snakket med tidligere tv-kokk Ingrid Espelid Hovig og en forsker, snakk om å gå grundig tilverks med en så usaklig nyhet, kan ikke annet enn å le litt.. hehe..

Les artikkelen ----> HER <---


tirsdag 17. november 2009

Dagens avstemming. ;)

Kveldens 90's låt.



Antakelig slutten av 90-tallets mest plagsomme låt. ;) Men vi spilte den allikevel og syns den var kul. Da jeg jobbet som pizzabud rett etter jeg fikk lappen (utrolig nok, sånn "Ja, hvor lenge har hatt lappen da?" "eeh, ja.... nesten 3 uker? *smilepent" "jaja, du er jo jente, så du kjører sikkert pent". ;) Godt folk har tro på en, kjørte uten noe skade da, har gjort det helt til jeg rygget på en henger forrige uke og laget en liten bulk på høyre bakskjerm på bilen. Liten bulk og to riper. :/ Heldigvis ingen skade på hengeren. Jeg setter pris på ærlighet selv, derfor gikk jeg inn på butikken, spurte hvem som eide bil med henger på, fikk han med meg ut og sjekka før jeg dro. Så da fikk dere den historien.

Vel, tilbake til jobben som pizzabud, en kveld jeg var ute for å levere en pizza, ropte noen barn på meg i det jeg gikk ut fra bilen for å levere. "Du, vi tror telefonen din ringer!!" Jeg humret og lo litt for meg selv... hehe, hør på sangen, så skjønner dere hvorfor. Utrolig in med mobiltelefon og ting som hadde med det å gjøre på slutten av 90-tallet. Finnes en låt til også... den tar vi en annen kveld. ;) Videoen er forresten ganske bra, tipper også produsenten av denne låta har moret seg koselig, antagelig en sang som har oppstått av en eller annen morsom situasjon dette her.

Enjoy? (hodet mitt tåler ikke for mye av denne i kveld, migrenetendenser, hehe..)

Mario Piu - Communication


Treningsdagboka!


God kveld folkens. :) Er vel kanskje på tide å skrible litt på treningsdagboka, da jeg trente i dag tidlig. Styrketrening i dag! Kom på trening trøtt som en dupp etter nok en natt med alt for få timer søvn, takket være englebarna her i huset. :P Det gikk trått de første 10 minuttene, men kom seg, så det ble ei skikkelig økt allikevel. Varmet opp med 20 effektive minutter på crosstrainer. Så ble det litt tøying, situps og bekkenøvelser. Trente 9 forskjellige styrkeøvelser for bein, armer og mage. Brukte ca. 1 time og 5 minutter på hele treningen. Alt i alt var jeg fornøyd med økten i allefall. :)

mandag 16. november 2009

Kjære treningsdagbok.. ;)

Godt å kunne skrive litt igjen. Ble riktignok en kort økt i dag, pga. at legging av barn tar litt lenger tid enn normalt, da en er sjuk og en trasser greit om dagen. hehe, sånn er det bare. Forhåpentligvis går det over med tiden. ;)

Fikk da gjort litt på trening : Syklet 10 km på ergometersykkel og rakk å ro 1700 m etterpå før dørene stengte. Ikke noe nytt at jeg er sistemann som forlater Sportsclub. ;) Stille og rolig da, så sent på kvelden.

Resten av kvelden har jeg brukt på å skjemme bort meg selv og se på bilder fra den fantatiske bursdagsfesten jeg var på på lørdagen. ;) Alle hadde kledd seg ut pga. at det var et forsinket halloweenparty, veldig moro! Sitter her med ansiktsmaske, hårkur, lakker negler... Man må jo ta vare på seg selv. Skal bli godt med en dusj og senga etterpå, mangler bare at barna sover en hel natt gjennom, men det må jeg antagelig se langt etter foreløpig. ;) Har det ikke så verst allikevel!

Har til og med shoppet litt i dag, fant en NYDELIG bolero som satt perfekt (utrolig nok), akkurat slik jeg hadde ønsket meg. Kosta hele 149 kroner på H&M, i strikket stil, det er jo veldig in nå. Den passer til både hverdags og fest! Kjøpte også en søt strikkegenser til eldste frøken for hele 30 kroner, minni mus hårbøyle med ører noe som var utrolig stas og en ny utedress til yngste frøken. Skikkelig myk og god dress, er så altfor mange som er så stive at ungene knapt får beveget seg, så veldig fornøyd med denne. Så for dere med små barn kan Cubus anbefales der, prisen var ikke avskrekkende heller, kun 299! Fikk kjøpt en liten julegave til også, så nå er jeg virkelig snart i mål. Tror jeg mangler 3 stk. Da har jeg handlet til både familie på begge sider og venner. Fornøyd med meg selv i år!

Nå har jeg skrevet så lenge at det er på tide å ta en tur i dusjen, så skal jeg forhåpentligvis få meg noen gode timer med søvn før det er opp til husarbeid, trening, matlaging, litt bråk blir det jo alltids med to små og masse kos. ;)

Oh, må forresten slenge med et bilde fra festen jeg var på på lørdag da. ;)





Ha en riktig god natt!


Dagens 90's classic! Dance/tyggegummipop!

Man tenker bare rooosa av denne her. ;) hehe..

Me & My - Lion Eddie (1995)




ENJOY!

Da har det skjedd igjen..

Avataren min rister løs på dansegulvet i Second Life...(og nei, det var ikke det som var festen jeg var på! hehe..)

Marthe har vært totalt fraværende fra sin stakkars blogg. :/ Her kommer noen dumme unnskyldninger :

- Sykdom og enda litt mer sykdom (kan vi få lov å bli friske nå? PLEASE!?)

- Har trent og faktisk ditcha treningsdagboka til og med.

- Bulket den "nye" bilen min. :(

- Unger som ikke sover om natta = utrolig slitne og irritable foreldre

- Jeg har vært på KINO og FEST! OMG og da ikke sovet etterpå, må da være verdens beste unnskyldning for å holde seg unna tastaturet.

- Jeg testet ut "Second Life" og ble sugd inn i den virtuelle verden, det er omtrent som Sims 2, bortsett fra at folk tar det så seriøst at dem gifter seg i spillet og blir uvenner i virkeligheten om en er utro med en anna avatar.. ahahahaa..


Så da vet du hva jeg har bedrevet i korte trekk.

Lover at vi skribles snart! ;)