onsdag 18. november 2009

25 år gamle smultringer - tidenes største agurknyhet?


Dette MÅ seriøst være den største agurknyheten jeg noensinne har lest, selvfølgelig litt skummelt å tenke på hva disse kakene inneholder, som fortsatt er uten mugg etter 25 år i et kjøleskap.

VG har skrevet en lang artikkel om disse smultringene, til og med snakket med tidligere tv-kokk Ingrid Espelid Hovig og en forsker, snakk om å gå grundig tilverks med en så usaklig nyhet, kan ikke annet enn å le litt.. hehe..

Les artikkelen ----> HER <---


10 kommentarer:

  1. hahaha jeg leste den akkurat og tenkte det samme.
    "JEG HAR NOEN GAMLE SMULTRINGER JEG IKKE VIL SPISE, KAN NOEN RINGE VG?"

    SvarSlett
  2. Ganske fantatisk ja, er liksom noe å havne i VG for. Litt komisk er det jo. ;)

    SvarSlett
  3. Vel - litt aktuellt er det. Tipper at pommes fritesene dine fra Mc Dilldall vil kunne oppbevares like lenge. Er noe gjennomtrukket av kokende frityrfett så holder det lenge.

    SvarSlett
  4. Gi dem til Kristoffer Schau. Se hvor mange han får i kjeften samtidig.

    SvarSlett
  5. Hmm, enig med begge kommentarene her. Det har jo blitt gjort forsøk med McDonalds burgere ihvertfall. Ikke en muggflekk å se etter 4(!!!) år på noe av innholdet.

    Og Kristoffer Schau ja, dette kunne jo vært et fabelaktig stunt for han, så hadde det fått enda bredere mediadekning. ;)

    SvarSlett
  6. Dette er ikke noe agurknyhet,faktisk veldig intressangt og vite det..:) folk tenker ikke over hva vi faktisk spiser lenger. Har en bok om dette med e stoffer og generellt innhold i mat. ganske utrolig når man finner ut at vaniljen i vanilje yogurten blir fremstilt kjemisk av kumøkk. Gir samme smak som vanilje, helt ufarlig men hello!! Glad det er noen som faktisk løfter en finger for å fortelle oss om det vi tar for gitt! ;)

    SvarSlett
  7. Ikke kan dem regne heller det er 21år siden 1988...

    SvarSlett
  8. Anonym, hvis du leser innlegget skikkelig så ser du at smultringene er fra 1984 ;) Hun oppdaget at de lå i kjøleskapet fremdeles i 1988.. Så de har nok regnet riktig ;)

    Forøvrig så synes jeg det er litt interessant med en sånn nyhet jeg.. Man kan jo da begynne å lure på hva som er i maten vi stapper i oss nå til dags :S

    SvarSlett
  9. Til deg som skriver om e-stoffer oppi her, regner med at du mener "Den hemmelige kokken". Jeg har også lest denne boka. Kjøpte den for lenge siden. Alle som er LITT interessert i hva man putter i seg bør lese denne boka. Skal kjøpe oppfølgeren snart. Den heter "Ekte vare" og er av samme forfatter ; Mats-Eric Nilsson.

    Og angående den vaniljen. De har prøvd å fremstille vanilje av kumøkk. Det er dette som blir brukt i yoghurten, men vanillin. Vanillin blir utvunnet av røttent tømmer. Her i Norge gjøres det på Borregaard i Sarpsborg.Så det vi har i yoghurten, kakene våre osv. er røttent tømmer. Ikke særlig hyggelig å tenke på det heller. ;)

    SvarSlett
  10. Hehe... Gi dem til Kristoffer Schau støttes...

    Han mangler jo en annen ring etter et visst besøk til Israel, så det kunne vel komme godt med...

    "Hvor mange han får plass til" har jo fremdeles stor potensiell underhldningsverdi,selv om man ikke lenger snakker om "i kjeften..."

    SvarSlett