Here goes :
Denne er perfekt til skolebrød, kanelboller og boller! Bare følg oppskrifta, så får du godt resultat.
Ca. 16 stk
100 gram smør
3,5 dl melk
50 gram gjær (fersk/tørr, er den fersk, bland i melken, tørrgjær blandes med de andre tørre ingrediensene)
50 gram sukker
1 ts kardemomme
ca. 500 gram hvetemel (hold igjen litt på melet, så ikke deigen blir for hard)
Smelt smør, bland i melken, bruker du fersk gjær rør inn denne når blandingen er lunken.
Bland de tørre ingrediensene, rør inn det våte gradvis og elt godt til du får en smidig deig. Heves tildekket med plast til dobbel størrelse. Når du har gjort dette, del i emner, ca. 16 stykk. Etterheves i 45 minutter. Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter. (gylden fin farge.)
Ønsker du boller, kan du gjerne ha litt mer sukker i deigen (100 gram istedenfor 50 gram), man kan også ha i rosiner og f.eks sjokolade for å lage litt mer spennende boller. Pensle med egg på toppen etter de har hevet.
Vil du ha skolebrød, lag/kjøp eggekrem, lag fordypning i midten av bollen og ha i eggekrem. Når de er avkjølt kan man ha på melis og kokos.
Ønsker du kanelboller gjør du følgende : romtemperer (microen er til god hjelp her om man ikke har tid til å vente.) smør, bland dette med en halv pose (ca 200 gram) brunt sukker. Rør sammen blandingen godt. Lag et stort rektangel av deigen, smør på blandingen jevnt over hele, dryss på godt med kanel og rull sammen. Skjær rullen i ca. 16 stykker og legg på brett, etterhev, steketiden er ca. den samme.
Håper denne faller i smak! ;) Kjekt å ha i fryseren når man får gjester, og man har mange muligheter med en "grunndeig".

Ønsker alle en flott dag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar